merk: HP Printing & Computing
website helpdesk: https://support.hp.com/nl-nl
garantie: Nederlandse klanten
Voor uw reparatie / garantieafhandeling kunt u contact opnemen met Hewlett Packard (HPI), voor het aanvragen van een autorisatienummer:
Zakelijke producten: 020-5040646
Consumenten producten: 020-7219041
Belgische klanten
Gelieve voor toestellen onder garantie contact op te nemen met de helpdesk van HP; 078 - 600 600 (BE)
Contactgegevens vindt u via volgende link: https://www8.hp.com/be/nl/contact-hp/phone-assist.html
DOA: Nederlandse klanten
Voor uw DOA aanmelding kunt u contact opnemen met Hewlett Packard (HPI), voor het aanvragen van een autorisatienummer: Zakelijke producten: 020-5040646
Voor een DOA met schade (losse toetsen etc.) kunt u een RMA loggen op de Copaco site binnen na 3 werkdagen na factuurdatum. Zorg er wel voor dat u foto’s mee stuurt van het volledige product met de schade, het verpakkingsmateriaal en niet te vergeten de eindgebruikersfacuur.
Consumenten producten: 020-7219041
Voor consumer producten waar geen DOA autorisatieformulier voor wordt afgegeven wordt de DOA beoordeelt door Service Planet.
Er kan met hen contact worden opgenomen middels: hpdoa@serviceplanet.nl
Belgische klanten
Voor PC consumer producten wordt de DOA beoordeeld door Service Planet. Er kan met hen contact worden opgenomen middels: doa.hp@ask.serviceplanet.nl
Voor Commercial producten (ProBook, ProDesk, EliteBook, EliteDesk, Workstations, Thin Clients, LaserJets,..) dient u een RMA te loggen met de factuur van de eindklant en een authorisatieformulier van HP, die u kan bekomen via telefonisch contact met HP.
Contactgegevens HP vindt u via volgende link: https://www8.hp.com/be/nl/contact-hp/phone-assist.html

meer...